O Vinu New

Brič Refošk

Refošk

Sortni sestav: 100% Refošk
Vinograd: Posestvo Brič
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Trgatev: oktober 2016

Analizni podatki

Alkohol: 13,27 vol.%
pH: 3,46
Sladkor: 2g/l
Filtracija: Ne
Skupne kisline: 6,54g/l

Vinifikacija

Ročno obrano grozdje, macerirano dva tedna na temperaturah do 30oC, alkoholno vrenje s pomočjo lastnih in selekcioniranih kvasovk, opravljen biološki razkis.

Zorjenje

Eno leto zorjenja v rabljenih barik sodčkih iz francoskega hrasta in v posodah iz nerjavečega jekla na odmrlih kvasovkah.

Malvasia Brič

Malvazija

Sortni sestav: 100% Malvazija
Vinograd: Posestvo Brič
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Trgatev: avgust 2018

Analizni podatki

Alkohol: 12,2 vol.%
pH: 3,49
Sladkor: 3,8g/l
Filtracija: Da
Skupne kisline: 4,89g/l

Vinifikacija

Ročno obrano grozdje, hladno macerirano drozge nekaj ur. Alkoholno vrenje na temperaturah 10-20 oC s pomočjo lastnih in selekcioniranih kvasovk.

Zorjenje

Glavnina vina je zorela na odmrlih kvasovkah v cisternah iz nerjavečega jekla. Del vina pa v rabljenih sodih iz francoskega hrasta.

Brič Merlot

Merlot

Sortni sestav: 100% Merlot
Vinograd: Posestvo Brič
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Trgatev: september 2011

Analizni podatki

Alkohol: 14,00 vol.%
pH: 3,56
Sladkor: 2,6 g/l
Filtracija: Ne
Skupne kisline: 5,22g/l

Vinifikacija

Ročno obrano grozdje, macerirano deset dni na temperaturah 20 do 30oC, alkoholno vrenje s pomočjo lastnih kvasovk, opravljen biološki razkis.

Zorjenje

Dve leti zorjenja v rabljenih barik sodčkih iz francoskega hrasta in v posodah iz nerjavečega jekla na odmrlih kvasovkah.

Brič Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

Sortni sestav: 100% Cabernet sauvignon
Vinograd: Posestvo Brič
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Trgatev: oktober 2011

Analizni podatki

Alkohol: 13,89 vol.%
pH: 3,67
Sladkor: 2,2g/l
Filtracija: Ne
Skupne kisline: 5,39 g/l

Vinifikacija

Ročno obrano grozdje, macerirano sedem dni na temperaturah 25 do 35oC, alkoholno vrenje s pomočjo lastnih in selekcioniranih kvasovk, opravljen biološki razkis.

Zorjenje

Dve leti zorjenja v rabljenih barik sodčkih iz francoskega hrasta in v posodah iz nerjavečega jekla na odmrlih kvasovkah.

Rose Brič

Rose

Sortni sestav: 100% Refošk
Vinograd: Posestvo Brič
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Trgatev: september 2017

Analizni podatki

Alkohol: 11,12 vol.%
pH: 3,50
Sladkor: 5,1g/l
Filtracija: Da
Skupne kisline: 5,46g/l

Vinifikacija

Ročno obrano grozdje, stiskanje celega grozdja. Alkoholno vrenje na temperaturah 11-16oC s pomočjo lastnih in selekcioniranih kvasovk.

Zorjenje

Vino je zorelo na odmrlih kvasovkah v cisternah iz nerjavečega jekla.

Chardonay Brič

Chardonay

Sortni sestav: 100% Chardonnay
Vinograd: Posestvo Brič
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Trgatev: avgust 2016

Analizni podatki

Alkohol: 12,84 vol.%
pH: 3,45
Sladkor: 2,4g/l
Filtracija: Da
Skupne kisline: 5,21g/l

Vinifikacija

Ročno obrano grozdje, hladno macerirano drozge nekaj ur. Alkoholno vrenje na temperaturah 15-20 oC s pomočjo lastnih in selekcioniranih kvasovk.

Zorjenje

Glavnina vina je zorela na odmrlih kvasovkah v cisternah iz nerjavečega jekla. Del vina pa v rabljenih sodih iz francoskega hrasta.

Brič Penina Brič

Penina Brič

Sortni sestav: 55% Chardonnay, 35% Sivi pinot, 10% Refošk
Vinograd: Posestvo Brič
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Trgatev: avgust 2017

Analizni podatki

Alkohol: 12,60 vol.%
pH: 3,15
Sladkor: 8g/l
Filtracija: Da
Skupne kisline: 6,4g/l

Vinifikacija

Ročno obrano grozdje. Prešanje celih grozdov in bistrenje mošta s spomočjo sedimentacij. Alkoholno vrenje osnovnega vina na temperaturah 10-18 oC s pomočjo lastnih in selekcioniranih kvasovk. Sekundarna alkoholna fermentacija poteka v cisterni po principu ‘charmat metode’ na temperaturi 15 °C. Trimesečno zorenje penine na odmrlih kvasovkah.

Zorjenje

Osnovno vino je zorelo na odmrlih kvasovkah v cisterni iz nerjavečega jekla.

Rose Santomas

Santomas Rose

Letnik:
2016

Sorta oz. zvrst:
50% Refošk, 20% Merlot, 20% Cabernet sauvignon, 10% Syrah

Tla:
svetla prst, flišnato-peščena na bogati lapornato-skrilasti osnovi

Povprečna starost trt:
10 – 50 let

Gostota sajenja:
4.000 trsov/Ha

Obremenitev:
2 kg/trs

Donos:
cca 60 HL/Ha

Obiranje:
ročno, dodatna selekcija grozdja na selekcijski mizi

Čas trgatve:
september 2016

Filtracija:
da – pred stekleničenjem

Stekleničenje:
januar 2015

Število steklenic:
4.500 0,75 steklenic

Stopnja alkohola:
12 % vol

Priporočena temperatura serviranja:
8-10°C

Santomas Malvazija

Santomas Malvazija

Tla:
svetla prst, flišnato-peščena na bogati lapornato-skrilasti osnovi

Povprečna starost trt:
10 let

Gostota sajenja:
4.000 trsov/Ha

Donos:
cca 60 HL/Ha

Obiranje:
ročno, dodatna selekcija grozdja na selekcijski mizi

Čas trgatve:
september 2015

 

Filtracija:
da – pred stekleničenjem

Stekleničenje:
maj 2016

Število steklenic:
8.000 0,75 steklenic

Stopnja alkohola:
13,6% vol

Priporočena temperatura serviranja:
10-12°C

Santomas Refošk

Santomas Refošk

Letnik:
2015

Sorta oz. zvrst:
100% Refošk

Lege:
Dobrave, Izola, Sergaši

Vinorodni okoliš:
Slovenska Istra

Tla:
svetla prst, flišnato-peščena na bogati lapornato-skrilasti osnovi

Povprečna starost trt:
od 10 (Dobrave) do 50 let (Sergaši)

Gostota sajenja:
4.000 trsov/Ha

Obremenitev:
2 kg/trs

Donos:
cca 60 HL/Ha

Obiranje:
ročno, dodatna selekcija grozdja na selekcijski mizi

Čas trgatve:
september 2015

Filtracija:
da – pred stekleničenjem

Stekleničenje:
januar 2016

Število steklenic:
8.000 0,75 steklenic

Stopnja alkohola:
13,5% vol

Priporočena temperatura serviranja:
16-18°C

Santomas Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon Santomas

Letnik:
2013

Sorta oz. zvrst:
100% Cabernet Sauvignon

Lege:
Izola (50m nadmorske višine), Sergaši (200m nadmorske višine)

Vinorodni okoliš:
Slovenska Istra

Tla:
svetla prst, flišnato-peščena na bogati lapornato-skrilasti osnovi

Povprečna starost trt:
25 let

Gostota sajenja:
4.000 trsov/Ha

Obremenitev:
do 2 kg/trs

Donos:
cca 60 HL/Ha

Obiranje:
ročno, dodatna selekcija grozdja na selekcijski mizi

Čas trgatve:
oktober 2013

Filtracija:
da – pred stekleničenjem

Stekleničenje:
julij 2014

Število steklenic:
7.000 0,75 steklenic

Stopnja alkohola:
13,5% vol

Priporočena temperatura serviranja:
16-18°C

Santomas Mezzo Forte

Santomas Mezzo Forte

Letnik:
2013

Sorta oz. zvrst:
60% Refošk, 30% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon

Lege:
Dobrave, Izola, Sergaši

Vinorodni okoliš:
Slovenska Istra

Tla:
svetla prst, flišnato-peščena na bogati lapornato-skrilasti osnovi

Povprečna starost trt:
10 (Dobrave) do 50 let (Izola, Sergaši)

Gostota sajenja:
4.000 trsov/Ha

Obremenitev:
1-2 kg/trs

Donos:
cca 40 HL/Ha

Obiranje:
ročno, dodatna selekcija grozdja na selekcijski mizi

Čas trgatve:
september 2013

Filtracija:
da – pred stekleničenjem

Stekleničenje:
junij 2015

Število steklenic:
6.000 0,75 steklenic

Priporočena temperatura serviranja:
18-22°C (oz. sobna temperatura)

Santomas Grande Cuvee Certeze

Grand Cuvee Santomas

Letnik:
2008

Sorta oz. zvrst:
100% Refošk

Lege:
Certeze (100m nadmorske višine)

Vinorodni okoliš:
Slovenska Istra

Tla:
svetla prst, flišnato-peščena na bogati lapornato-skrilasti osnovi

Povprečna starost trt:
10 let

Gostota sajenja:
4.000 trsov/Ha

Obremenitev:
1 kg/trs

Donos:
cca 30 HL/Ha

Obiranje:
ročno

Čas trgatve:
oktober 2008

Filtracija:
nefiltrirano

Stekleničenje:
junij 2011

Število steklenic:
5.000 0,75 steklenic, 155 Magnum steklenic, 30 4,5 (rehoboam) steklenic

Stopnja alkohola:
15% vol

Priporočena temperatura serviranja:
Sobna temperatura (18-20°C). Vino je primerno dekantirati.

Santomas Cabernet Sauvignon Antonius

Santomas Antonius Cabernet Sauvignon

Letnik:
2005

Sorta oz. zvrst:
100% Cabernet Sauvignon

Lege:
Čerteže (100m nadmorske višine), Sergaši (160m nadmorske višine)

Vinorodni okoliš:
Slovenska Istra

Tla:
svetla prst, flišnato-peščena na bogati lapornato-skrilasti osnovi

Povprečna starost trt:
12 let (Čerteže), 50 let (Sergaši)

Gostota sajenja:
4.000 trsov/Ha

Obremenitev:
1 kg/trs

Donos:
cca 30 HL/Ha

Obiranje:
ročno

Čas trgatve:
oktober 2006

Filtracija:
nefiltrirano

Stekleničenje:
junij 2009

Število steklenic:
3.000 0,75 steklenic

Stopnja alkohola:
14% vol

Ostanek sladkorja:
1,6 g/L

Kislina:
5,5 g/L (izraženo kot vinska kislina)

PH:
3,61

Priporočena temperatura serviranja:
Sobna temperatura (18-20°C). Vino je primerno dekantirati.

Santomas Refošk Antonius

Santomas Antonius Refošk

Letnik:
2007

Sorta oz. zvrst:
100% Refošk

Lege:
Sergaše (200m nadmorske višine)

Vinorodni okoliš:
Slovenska Istra

Tla:
svetla prst, flišnato-peščena na bogati lapornato-skrilasti osnovi

Povprečna starost trt:
50 let

Gostota sajenja:
4.000 trsov/Ha

Obremenitev:
1-2 kg/trs

Donos:
cca 40 HL/Ha

 

Obiranje:
ročno

Čas trgatve:
oktober 2007

Filtracija:
nefiltrirano

Stekleničenje:
junij 2010

Število steklenic:
5.000 0,75 steklenic

Stopnja alkohola:
14% vol

Ostanek sladkorja:
1,8 g/L

Kislina:
6,2 g/L (izraženo kot vinska kislina)

PH:
3,56

Priporočena temperatura serviranja:
Sobna temperatura (18-20°C). Vino je primerno dekantirati.

Novo doživetje

v Slovenski istri

NO. 1

Top doživetje v Slovenski Istri

250

Dni v letu

2400

že zadovoljnih obiskovalcev

3

Posebna doživetja, samo pri nas
TE ZANIMA?