truffle hunting

lov na

tartufe

unikatna izkušnja za vse gastrogurmane

Spustite se v zavetje misterioznih istrskih gozdov in se odpravite na lov na tartufe, ki jih boste z malo sreče našli med koreninami dreves. Ta dan ne bo zgolj lov, temveč prijetna pustolovščina, ki bo prepletala naravo z lokalno kulturo in tradicijo. Lovci na tartufe imajo razgibano in skrivnostno zgodovino. Ste vedeli, da so pri iskanju prašiče zamenjali s psi? Ljudje ne moremo zaznati značilnega vonja tartufov, zato se na moramo na lov odpraviti s kosmatinci. Ti so posebej izurjeni za to in jih je pravi užitek opazovati pri delu. Včasih tartufe najdemo takoj, lahko pa tudi minejo ure, preden se nasmihne sreča. In ravno to ima svoj čar, to je igra, ki nagrajuje potrpežljive. Vabljeni, da se jih najprej dotaknete, povohate, ter na koncu dneva seveda okusite v obliki tradicionalne specialitete.

Magična moč, ki spremlja ta skrivnostni gomolj

Istrski tartufi so veljali za gurmanski presežek že v času rimskih cesarjev, polnili pa so tudi krožnike avstro-ogrskih plemičev. Ta podzemni biser je prestal dolgo in dinamično pot od statusnega simbola do afrodiziaka, saj so mnogi prepričano v njegovo skrivnostno moč. Pri tartufu pridejo njegove lastnosti najbolj na plan, kadar je popolnoma zrel. Vsaka vrsta tartufov ima svojo značilno aromo, ki odraža specifično okolje, v katerem se je ta magični gomolj zrastel.

Popolna oprema za lovca na tartufe

Za kar najbolj pristno izkušnjo lova na tartufe je primerna oprema nepogrešljiva. Nepremočljiva jakna in pohodniški čevlji vam bodo omogočili udobno premikanje skozi gozdove.

Tartufi – vez med slovensko in hrvaško Istro

Slovenija in Hrvaška si delita ta idilični polotok po imenu Istra, ki je že v rimskih časih imel pomembno vlogo. Toda lokalni prebivalci se niso zavedali gomoljastega zaklada, ki se skriva pod njihovimi gozdovi vse do obdobja med 1. in 2. svetovno vojno. Takrat so italijanski inženirji opazili, da je teren podoben predelom Italije, kjer uspevajo tartufi.

  • truffle hunting Slovenia
  • truffle hunting Slovenian Istria
Novo doživetje

v Slovenski istri

NO. 1

Top doživetje v Slovenski Istri

250

Dni v letu

2400

že zadovoljnih obiskovalcev

3

Posebna doživetja, samo pri nas
TE ZANIMA?