Estate Brič

Brič Estate
posestvo

brič

vinski safari

na briču

Posestvo Brič se nahaja v vinorodni slovenski Istri, na enem izmed gričev, tik ob slovensko-hrvaški meji nad krajinskim parkom Dragonja. Kot pričajo zgodovinski viri, so tukaj že od nekdaj težke, zdelane roke trmastih ljudi božale vinsko trto, ki jim je to ljubezen obilno vračala. Posestvo je dobilo ime po istoimenski vzpetini in vasi, ki se nahaja nad posestvom.

Po projektu arhitekta Borisa Podrecce smo zgradili eno najsodobneje opremljenih kleti za predelavo grozdja v vrhunska vina s kapaciteto okoli 500.000 litrov. V sklopu kleti imamo tudi lastno polnilno linijo ter čudovit degustacijski prostor. Vinska klet Brič spada med 100 najlepših kleti v svetovnem merilu.

Namesto po savani se boste potepali po vinorodnih gričevnatih pobočjih, toda doživetje bo prav tako edinstveno. Spustite se v vinsko pustolovščino z lokalnimi pridelovalci in okusite njihove zgodbe med trtami. Ta območja po mnenju mnogih strokovnjakov pridelujejo najboljša vina na svetu, ki jih boste okušali ob razgledu na neskončne vinograde in večno obsijan Tržaški zaliv.

Cenimo osebno izkušnjo

Naše safari ture so rezervirane le za manjše skupine ljudi. To nam omogoča, da izkušnje ohranjamo osebne, poučne in zanimive. Le na ta način vam lahko omogočimo resnično edinstveno doživetje. Naše poslanstvo je, da vam bo vinski safari pustil pečat tako na duši, kot na brbončicah.

Pridobili boste nova znanja

Odkrili boste, da je vino v teh krajih mnogo več kot le pijača. Lokalci vam bodo skozi svojo zgodbo predstavili sorte vinske trte, vrsti tal, spretnosti vinarjev in kakšna vinifikacija je najboljša za pridobitev belega in rdečega vina. Ob kozarcu vina boste spili tudi kar precejšen del zgodovine.

Največ odnese tisti, ki se največ zabava

Seveda pa je naš cilj, da se kljub bogatim informacijam in celostni izkušnji na safariju predvsem zabavate. Vino in njegovi proizvajalci so resne in zanimive zadeve, po drugi strani pa ima vino tudi sončno stran, saj je namenjeno uživanju in deljenju z drugimi. Ne velja zaman, da se vino znajde na mizi pri vsakomur in ob vsaki priložnosti!

In kaj storiti po vinskem safariju?

Privoščite si zaslužen kozarec rdečega ali belega! In svojo edinstveno izkušnjo delite s svojim družbenim krogom. A ni dober občutek, ko začneš kul trend med svojimi prijatelji? Nič več zgolj turisti!


Vinski safari z degustacijo najboljših vin v Slovenski Istri

Odkrijte podzemni zaklad in se odpravite na lov na tartufe

Kulinarično doživetje Vino & Tartufi
Novo doživetje

v Slovenski istri

NO. 1

Top doživetje v Slovenski Istri

250

Dni v letu

2400

že zadovoljnih obiskovalcev

3

Posebna doživetja, samo pri nas
TE ZANIMA?