Estate Santomas

Wine Safari Santomas, Slovenian Istria
posestvo

santomas

vinska klet

santomas

V mirni vasici Šmarje pri Kopru, Sveta Marija na hribu, se v osrčju Slovenske Istre nahaja vinogradniško-oljkarska kmetija Ludvika Nazarija Glavine. Na skoraj 24 hektarjih vinogradov in 5 hektarjih oljčnikov se začne zgodba o vrhunskih vinih in značilnem šmarskem oljčnem olju, ki se tržijo pod blagovno znamko Santomas. Filozofija lastnika temelji na spoštovanju tradicije in istrske kuturne dediščine ter poštenosti v odnosu med kmetijstvom in okoljem.

Namesto po savani se boste potepali po vinorodnih gričevnatih pobočjih, toda doživetje bo prav tako edinstveno. Spustite se v vinsko pustolovščino z lokalnimi pridelovalci in okusite njihove zgodbe med trtami. Ta območja po mnenju mnogih strokovnjakov pridelujejo najboljša vina na svetu, ki jih boste okušali ob razgledu na neskončne vinograde in večno obsijan Tržaški zaliv.

Cenimo osebno izkušnjo

Naše safari ture so rezervirane le za manjše skupine ljudi. To nam omogoča, da izkušnje ohranjamo osebne, poučne in zanimive. Le na ta način vam lahko omogočimo resnično edinstveno doživetje. Naše poslanstvo je, da vam bo vinski safari pustil pečat tako na duši, kot na brbončicah.

Pridobili boste nova znanja

Odkrili boste, da je vino v teh krajih mnogo več kot le pijača. Lokalci vam bodo skozi svojo zgodbo predstavili sorte vinske trte, vrsti tal, spretnosti vinarjev in kakšna vinifikacija je najboljša za pridobitev belega in rdečega vina. Ob kozarcu vina boste spili tudi kar precejšen del zgodovine.

Največ odnese tisti, ki se največ zabava

Seveda pa je naš cilj, da se kljub bogatim informacijam in celostni izkušnji na safariju predvsem zabavate. Vino in njegovi proizvajalci so resne in zanimive zadeve, po drugi strani pa ima vino tudi sončno stran, saj je namenjeno uživanju in deljenju z drugimi. Ne velja zaman, da se vino znajde na mizi pri vsakomur in ob vsaki priložnosti!

In kaj storiti po vinskem safariju?

Privoščite si zaslužen kozarec rdečega ali belega! In svojo edinstveno izkušnjo delite s svojim družbenim krogom. A ni dober občutek, ko začneš kul trend med svojimi prijatelji? Nič več zgolj turisti!


Vinski safari z degustacijo najboljših vin v Slovenski Istri
wine tasting in Slovenian Istria
Odkrijte podzemni zaklad in se odpravite na lov na tartufe
wine and truffles
Kulinarično doživetje Vino & Tartufi
Novo doživetje

v Slovenski istri

NO. 1

Top doživetje v Slovenski Istri

250

Dni v letu

2400

že zadovoljnih obiskovalcev

3

Posebna doživetja, samo pri nas
TE ZANIMA?